Onsdag d. 25 januar 2023

Nors BK håndbold gik mål-amok!

Nors BK håndbold er i fuld gang med sæsonen, hvor det indtil nu har budt på to sejre ud af to mulige.

Første opgør var mod Nordthy, de evige lokalrivaler, som altid er svære at ”danse” med! Men det gik, og Nors BK vandt fortjent 26-24.
Matti i målet var en sand fornøjelse at følge, og havde eks. flere redninger på straffekast. Anders Iversen Sørensen, Mikkel Sand, Kasper Gravesen samt Sune Brink, var i den grad i gear og bød ind med mange fine aktioner.
Defensiven stod stærkt og der blev kæmpet bravt af alle mand. Med 25 sek. tilbage på haluret opstod der en situation med Sune og en modspiller! De kæmpede begge om bolden tæt på Nordthys målfelt hvor Sune i samme bevægelse triller bolden væk fra åstedet.
Måldommeren som stod helt op ad situationen, mente at Sune havde erobret bolden først, og dømte derfor frikast til os. Men banedommeren ville det anderledes, og efter en konsultation og længere pause, blev der i stedet for dømt straffe til Nordthy og rødt kort til Sune.
Ufatteligt at to dommere kan se SÅ forskelligt på samme situation. Men heldigvis og retfærdigvis nappede Matti straffekastet og Sand kunne lukke kampen med en scoring til sidst. Flot, set i lyset af modstanderes kvalitet og to Nors afbud fra bærende spillere!

Og så til i går aftes, igen hjemme i egen hule, hvor modstanderen fra Nibe blev budt velkommen.

Det var tydeligt at se at Nibe HK var kommet efter de to point. Med deres startkæde fra 1. holdet, som frister en tilværelse i 3 div. var scenen sat!
Men nok engang et afbudsramt hjemmehold fra Nors BK ville det anderledes.
Nors BK lagde bedst fra land og var i teten de første små 20 min. hvorefter gæsterne hentede ind, og endda bragte sig foran et par gange.
Dog kunne Nors BK smutte ud til pause teen med en snæver føring på 17-16.
Fornemmelsen var god, selvom drengene var slidte pga. den manglende bredde. Men 2. halvleg blev en ensidig affære hvor hjemmeholdet kørte sejren hjem fra spids.
Med 10 min. igen var føringen på 28-22, inden Nibe i de sidste 2 min. fik skabt lidt spænding tilbage i opgøret med en reducering til 32-30. Men drengene holdt hele vejen hjem og vandt opgøret med 35-31.
Kasper Jonasen, aka Kipper, var forrygende i hele 2. halvleg, og med sine hurtige fodfinter, formåede Nors BK at holde gæsterne på afstand. Men også Anders Iversen var en fornøjelse at følge! Med mindst ligeså hurtige fødder som Kipper, og kloge bevægelser i mand/mand duellerne, udgjorde han en konstant trussel i offensiven.
Kasper Gravesen, som sled sig igennem kampen med alverdens skavanker var fremragende i assist spillet, og Morten Stefansen fandt et par vigtige fløjscoringer frem, da det gjaldt!
Men kampens spiller var Mikkel Sand, som var i hopla i samtlige 60 min. Sikre scoringer på straffekast og 12 mål i alt på 14 forsøg, klasse!

Eneste malurt i bægeret var en decideret dårlig indsats defensivt, hvilket gav keeperne svære betingelser.

Matti i målet stod på 27%, altså procentvis en kamp på det jævne, men havde flere af de helt RIGTIGE redninger på de helt RIGTIGE tidspunkter, og Magnus Larsen kom flot ind og pillede et straffekast indenfor de sidste 10 min.

Kampen i tal:

Nors BK – Nibe HK
35 – 31 (17-16)

Mikkel Sand, 12
Anders Iversen Sørensen, 6
Kasper Jonasen, 5
Kasper Gravesen, 4
Rasmus Kristensen, 3
Morten Stefansen, 3
Martin Ø, 1
René Riis, 1

Sæsonen er lang og med en historisk svær JS pulje, er det umuligt at forudse hvem der ender først og hvem der ender sidst! En lille opfordring til jer derude! Se så at kom i hallen og støt drengene. Der er garanti for drama, fight og god håndbold.

Vores andethold var et smut i Midtthy og drog hjem en 10 måls sejr i bagagen. Dælme en god start af Kents tropper!