Søndag d. 29 januar 2023

Mandfolkepræstation i Hjallerup!

Søndag på VM finaledagen skulle forretten serveres i Hjallerup Idrætscenter. ”De gule” fra Nors skulle nok engang grave dybt, da holdet atter var afbudsramt på centrale pladser. Og så endda på den absolut sværeste udebane af alle, Hjallerup! Hjallerup er ”kendt” for altid at vinde deres hjemmekampe, da holdet oftest består af mange tidligere 1. divisionsspillere! Og de møder oftest op når de spiller hjemme i egen hule.

Så oplægget/taktikken før kampen handlede meget om deres styrker, og hvor meget det vil kræve af hver enkelt spiller, såfremt vi skulle have point med hjem. Drengene forsatte med at imponere, og uanset hvem vi har manglet i snart hver eneste kamp, rykker folk sammen i bussen og giver den hele armen! I går blev ingen undtagelse!

Efter en lidt defensiv ”shaky” start, hvor hjemmeholdet buldrede løs fra distancen, fandt vi melodien og gik offensivt til værks! Det gav øjeblikkeligt, keeper Magnus Larsen, bedre betingelser, og han kvitterede med en super solid præstation. Med mange flotte redninger, både fra distancen og fra nærskud, gav han holdet den nødvendige tryghed. En tryghed som voksede og forplantede sig hos alle deltagende spillere og ledere.

Offensiven sprudlede fra start til slut. Flot orkestreret af en velspillende Kasper Gravesen, som agerede dirigenten i en ”symfoni” i af angrebslyst, bragede boldene ind bag en sagesløs hjemmekeeper.

Anders Iversen Sørensen, Thomas Schmidt og Sune Brink scorede på skift, og gjorde det svært for hjemmeholdet at holde trit med ”de gule”. Forspringet var en overgang på hele 6 mål, men ved halvleg havde Hjallerup spist lidt af forspringet. Halvlegsstilling, 17-13 til Nors BK.

Der var ikke meget at rette til i pausen, da alle mand bidrog fortrinligt i de første 30 minutter. Pausesnakken handlede om fordeling af ressourcerne, og at effektiviteten skulle forblive meget høj.

Drengene kom ud til 2. halvleg med samme energi og mindset som i første halvleg, og bragte sig foran 19-13, med flere muligheder for syvmålsføring. Målet udeblev og med et par udvisninger til Nors BK, begyndte båden kortvarigt at tage vand ind.

I små 10 min. missede ”de gule” ALT for meget på gode muligheder! Hvor vi INGEN tekniske fejl (læs 0) havde i første halvleg, brillerede vi med 5-6 stk. af slagsen indenfor 10 min. Hjallerup takkede ja, og med dygtige spillere hele vejen rundt, fik de udlignet til 21-21.

Men SÅ tog Kasper Jonasen fat! Han nærmest inviterede og serverede sine medspillere for offensive løsninger, og lavede ikke en eneste fejl i kampens sidste 15 min.

Ved stillingen 31-29 og med 30 sek. tilbage fik Martin Ø. Andersen en kæmpe mulighed for at lukke kampen, men bolden tog to stolper og blev reddet på målstregen. Forinden havde samme ”Ø” gjort det til 31-29, og sikret Nors BK et godt udgangspunkt for 2 point.

Hjallerup fik reduceret til 31-30, og fik endda fat i bolden med ca. 10 sek. igen. På vej op ad banen forsøgte de at finde deres scoringssikre højre fløj, men Kasper Gravesen nærmest fløj igennem luften, og kom imellem bold og spiller og boksede den til indkast.

Der skete ikke mere, og Nors BK kunne rejse hjem med en velfortjent sejr i bagagen. Kampens spiller var Thomas Schmidt som dækkede rigtigt godt op, blev delt topscorer og ramte et virkeligt højt niveau. En præstation som også hjemmeholdets træner kommenterede efter kampen! Magnus Andersen står en super kamp, og præsterer hele 17 redninger / 41%, KLASSE!