Søndag d. 12 februar 2023

Spændende i 50 minutter!

Søndag var Nors BK i den grad på udebane, hvor værterne i skikkelse af IF Nordthy tog imod. Det var samtidig ”de gules” tredje kamp på en uge, og selvom det var tale om et vaskeægte lokalderby, blev det desværre tydeligt at NBK var mærket.

Med afbud fra Sune Brink grundet sygdom og en Mikkel Sand, som forsat var ramt af sygdom, men valgte at spille, var ressourcerne knappe.

Men i kampens indledning, og faktisk i hele første halvleg, var ”de gule” bedre end værterne. Foran 7-2 og i fuldstændig i kontrol, dernæst ramt af uheldige udvisninger som fik værterne med igen.

Anders Iversen Sørensen var i hopla i begge ender af banen, og generelt spillede drengene rigtig god håndbold og dækkede solidt op. Men undertalsperioderne blev dyre for Nors BK. Ved halvleg var ”de gule” blot foran 15-14, og kampen helt åben.

I 2. halvleg startede NBK fint ud og førte med 19-17 efter små 40 min. Men SÅ gik luften fuldstændig ud af ballonen! Kasper Gravesen modtog sin tredje udvisning og måtte forlade banen. Fuldstændig horribel indsats af de to herrer i sort, som flere gange undervejs i kampen, ledte efter en anstændig linje i kampen.

Så ”de gule” skulle spille kampen færdig uden styrmand Gravesen, og med 20 min. igen var det i den grad op ad bakke. Mikkel Sand var tydeligt mærket af sygdom, ligesom Thomas Schmidt manglede energi. Begge kæmpede dog for sagen, men det blev ikke ”til par” i denne omgang. IF Nordthy spillede med masser af luft i benene, og udfordrede et efterhånden skrantende Nors mandskab. Der var simpelthen IKKE mere benzin på tanken for flere af de bærende spillere. I de sidste 20 min. blev det heller ikke meget nemmere at NBK fik 4 udvisninger, hvoraf et par af disse var meget tvivlsomme (tyveri).

Der skulle virkelig graves dybt, men på dagen var det bare ikke muligt. Ved stillingen 27-24 til hjemmeholdet og med 3 ½ min. igen, skulle NBK igen spille i undertal, så derfor var det umuligt at satse hele butikken.

NBK taber fortjent til et topmotiveret IF Nordthy mandskab, men der skulle ikke være gået meget galt undervejs i kampen, så kunne resultatet have set anderledes ud. Anders Iversen Sørensen spiller en rigtig god kamp i samtlige 60 min. og kåres fortjent som kampens spiller.

Coach kunne godt have valgt at give mere luft til flere af profilerne undervejs, så de måske havde lidt mere at ”skyde” med til sidst. Men om det ville have haft den nødvendige effekt, kan vi kun gisne om.

Vi har jo spillet smalt i de foregående kampe med succes, men det rakte altså ikke mod IF Nordthy, som udfordrede os på samtlige parametre.

Der måtte jo komme et nederlag før eller siden, og så er det ingen skam at det skete på svær en udebane. Drengene skal have kæmpe ros for at forsøge og kæmpe til slut, og endnu mere ros for ikke at bruge mund over for de to herrer i sort, som slet ikke ramte dagen.

Stemningen var god i omklædningsrummet efter kampen, og folk var fattede. Vi har spillet super håndbold i begge ender af banen indtil nu, og endda endnu ikke været fuldtallig en eneste gang i de 6 kampe vi hidtil har spillet.

Nors BK ligger nr. 1 i puljen og kan således SELV afgøre, om de vil ende som etter i puljen. Der resterer blot fire kampe tilbage at spille, men alt kan ske og alt er pivåbent.

Kampen i tal:

IF Nordthy – Nors BK
29 – 24
(14-15)

Anders Iversen Sørensen, 6 – kampens spiller!
Thomas Schmidt, 5
Mikkel Sand, 4
Morten Stefansen, 3
Kasper Jonasen, 2
Rasmus Christensen, 2
René Riis, 1
Kasper Gravesen, 1

Redningsprocenter!

Matti Landbo, 23
Niklas Dahl Svendsen, 16